Verkeerswijzer brengt activiteitenbrochure uit voor scholen

In maart 2016 heeft Verkeerswijzer Groningen een activiteitenbrochure uitgebracht en verspreid onder scholen in de provincie Groningen. In de brochure zijn alle activiteiten te vinden die Verkeerswijzer Groningen aanbiedt. Het gaat om verkeerseducatie-activiteiten die scholen gratis kunnen aanvragen voor hun leerlingen.

In de brochure staan activiteiten voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs voor het schooljaar 2016-2017. Voorbeelden van activiteiten die worden aangeboden zijn fietsvaardigheidslessen en voorlichtingslessen over de dode hoek, maar bijvoorbeeld ook een verkeersmarkt, ‘Fiets zonder beats’ of de theatervoorstelling ‘Veilig uitgaan = Veilig thuiskomen’. De activiteiten worden kosteloos aangeboden en uitgevoerd door uitvoeringspartners van Verkeerswijzer Groningen.    

Het activiteitenaanbod bestaat al langer, maar er is nu een brochure gemaakt met een totaaloverzicht, om scholen actief te informeren over de verkeerseducatie. De brochure is, in een oplage van ongeveer vijfhonderd stuks, verspreid. Zo hoopt Verkeerswijzer Groningen dat scholen enthousiast raken en zich aanmelden voor de verkeersactiviteiten.  

Andere geïnteresseerde partijen kunnen ook een exemplaar van de brochure opvragen. Neem in dat geval contact op met Verkeerswijzer Groningen via [email protected]