Verkeerswijzer Groningen aanwezig op 112Groningen-Dag

De website 112Groningen.nl bestaat 12 ½ jaar: reden voor een feestje! Daarom wordt op zaterdag 28 mei een 112Groningen-dag georganiseerd in Martiniplaza te Groningen. Op deze dag zijn allerlei bedrijven en instanties aanwezig die zich bezighouden met veiligheid. Uiteraard is ook verkeersveiligheid belangrijk en daarom organiseert Verkeerswijzer Groningen op die dag een verkeerseducatiestraat. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’, geven we in de verkeersstraat op interactieve en spraakmakende wijze voorlichting over diverse aspecten van verkeersveiligheid. Of u nu jong of oud bent, veel of weinig aan het verkeer deelneemt en gebruik maakt van auto, fiets of benenwagen: er is voor iedereen wel iets te doen in de verkeersstraat!

Ga eens achter het stuur van een vrachtwagen zitten, om erachter te komen hoe groot die dode hoek nu écht is. Of leg een parcours af met een alcoholbril op, om te kijken welke invloed alcohol heeft op de coördinatie. De jeugd kan verder nog met een levensgroot Instagram-bord op de foto en een interactieve quiz over fietsveiligheid invullen. Daarnaast is er een fietssimulator aanwezig, waarmee u zelf kunt ervaren hoe lastig en gevaarlijk het is om tijdens het fietsen te appen. Naast allerlei activiteiten, is er uiteraard ook veel informatie te vinden over het werk van Verkeerswijzer Groningen.  

Kortom, het belooft een spectaculaire en educatieve verkeersstraat te worden, waar we u graag verwelkomen. Meer informatie over de 112Groningen-dag is te vinden op www.112groningen.nl.