Voorlichting zwaar (landbouw) verkeer met VR-brillen

Bestuurders van landbouwvoertuigen delen de weg met andere verkeersdeelnemers. Jaarlijks gebeuren er vele ongelukken met landbouwverkeer, waarvan de slachtoffers bijna altijd de andere weggebruikers zijn.

Om overige weggebruikers in contact te brengen met landbouwverkeer en hun bestuurders,  organiseren wij voorlichtingen op markten en braderieën. Deze voorlichting is vernieuwd: bezoekers krijgen de kans om in tien minuten via Virtual Reality zelf te ervaren wat de bestuurder in een groot voertuig ziet en met welke dode hoeken deze te maken krijgt. Ook kan men dezelfde situatie ervaren vanuit het perspectief van de fietser.

In onze stand op markten en braderieën hebben bezoekers de mogelijkheid op een laagdrempelige kennis te maken met het onderwerp. Een nevendoel van de voorlichting is meer begrip te kweken voor (zwaar) landbouwverkeer bij alle weggebruikers. De vernieuwde voorlichting wordt de komende periode uitgetest op verschillende plaatsen in de provincie. U bent van harte welkom in de stand! De eerste voorlichting is op 8 september op de jaarmarkt Pekela.