Weer naar school of college? Pak de fiets!

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat de meeste mensen weer naar school, college of het werk gaan. Normaal gesproken reizen veel jongeren in het noorden met het openbaar vervoer. Maar nu is daar, als gevolg van de coronamaatregelen, maar beperkte ruimte beschikbaar. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in het OV, heeft Groningen Bereikbaar de campagne Bikefree opgezet. Het doel? Jongeren stimuleren om de fiets te pakken!

Om scholieren en studenten over te halen om op de fiets te stappen, worden tijdens de campagne verschillende acties georganiseerd. Zo is er op social media een fotochallenge: deel een leuke foto van jouw fietstocht en maak kans op toffe prijzen. Ook is er een E-bike-probeeractie, waarbij jongeren voor een bepaalde periode gratis een E-bike kunnen uitproberen. Een fiets reserveren kan heel makkelijk via dit formulier op de website van Groningen Bereikbaar . Ook fijn: je kunt zelf kiezen in welke periode je de fiets wil proberen.

Betere spreiding

Er wordt nog meer gedaan om drukte in het OV te voorkomen. Zo hebben onderwijsinstellingen in Groningen samengewerkt met het OV-bureau Groningen Drenthe bij het maken van nieuwe lesroosters. De roosters zijn op elkaar afgestemd, zodat de spreiding makkelijker wordt. Daarnaast zullen verschillende onderwijsinstellingen voorlopig digitaal les blijven geven.