Weer veilig op de fiets in provincie Groningen

Appen tijdens het fietsen. Even checken hoe laat de vergadering begint op de fiets naar je werk. Een gesprek voeren als je samen door de stad fietst. Te veel bezig zijn met je kind dat naast je fietst. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan.

Toch zijn er als gevolg hiervan nog te veel ongevallen. Vorig jaar zijn zelfs meer fietsers dan automobilisten in het verkeer omgekomen. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo is het campagneteam in september bij verschillende evenementen in Groningen met een speciaal ontwikkeld fietsparcours.

Afleiding in het verkeer

Bezoekers van de evenementen kunnen deelnemen aan een fietsparcours. Er worden verschillende situaties nagebootst waarin je wordt afgeleid, waaronder door het gebruik van je telefoon, of wanneer je onderweg een praatje maakt. Deelnemers ervaren op deze manier zelf de gevolgen hiervan. Door het zelf te ervaren is de kans dat je voortaan ander gedrag vertoont veel groter.

Benieuwd naar het fietsparcours?

U bent van harte welkom. We zijn aanwezig op de volgende data:

•22 september 2018, 13.00 – 16.00 uur. Ter Apel
•23 september 2018, 11.00 – 16.00 uur. Healthy Market, Vismarkt Groningen
•27 september 2018, 8.00 – 15.00 uur. Bike event RUG, RUG-terrein nabij Zernike complex