wegafsluiting afrit ring noord naar winsum en noorderhoogebrug

Vanaf maandag 17 augustus 06.00 uur tot maandag 7 september 06.00 uur is de afrit naar Winsum (N361) en Noorderhoogebrug/Witte Lam vanaf de Noordelijke Ringweg (naast de Noordzeebrug) afgesloten voor het verkeer. De afrit wordt vernieuwd vanwege de aanleg van de nieuwe Noordzeebrug.

Verkeer met de bestemming Winsum en Noorderhoogebrug/Witte Lam kunnen omrijden via de Oostelijke Ringweg en daar gebruik maken van de afslag Beijum-Noord richting de Groningerweg. Voor fietsers en voetgangers blijft de situatie ongewijzigd.

Nieuwe situatie

De afrit blijft nagenoeg op dezelfde plek liggen en het fietspad wordt ruim 3,5 meter breed. Als alle werkzaamheden aan de nieuwe Noordzeebrug eind dit jaar klaar zijn, kunnen de fieters en voetgangers alleen aan de kant van de wijk De Hunze de brug oversteken. Het voetpad komt direct naast het fietspad te liggen. Aan de andere kant van de nieuwe Noorzeebrug is geen fiets/voetgangerspad. Tussen het asfalt van de afrit en het nieuw aan te leggen fietspad komen betongoten te liggen en een berm van gras die het regenwater verzamelt en afvoert.