wethouder de rook fietst verkeersexamen in stad Groningen

Op maandag 18 mei gaf wethouder Paul de Rook van Verkeer Sport en Cultuur de aftrap van het praktisch verkeersexamen in de stad Groningen. Het praktisch verkeersexamen binnen deze gemeente is een meerdaags project. Meer dan 1200 leerlingen van 37 basisscholen stappen op 18, 19, 20, 21 en 26 mei op de fiets om het examen te volgen. Veilig Verkeer Nederland organiseert het verkeersexamen in opdracht van Verkeerswijzer Groningen.

Wethouder De Rook gaf de aftrap door ook zelf op de fiets te stappen en het verkeersexamen af te leggen. Hij deed dat met een live action camera op z’n fiets. Het filmpje vindt u onderaan dit bericht. Daarna wenste hij de leerlingen veel succes en konden ook zij aan het examen beginnen.  

Verkeersregels kennen en toepassen

Tijdens het praktische verkeersexamen kunnen leerlingen laten zien dat ze de verkeersregels kennen en kunnen toepassen in het verkeer. Daarnaast is het voor een school is het een extra stimulans om aandacht te besteden aan praktische- en theoretische verkeerseducatie. Wilt u meer informatie over het verkeersexamen en/of over de aftrap van afgelopen maandag 18 mei? Klik dan hier.