Wethouder De Visser van De Marne geeft startsein voor provinciale campagne Fietsmodus School Challenge

Wethouder Marriëtte de Visser van de gemeente De Marne geeft op vrijdag 23 september namens Verkeerswijzer Groningen het startsein voor de provinciale campagne Fietsmodus School Challenge. De wethouder vraagt hiermee aandacht voor smartphonegebruik op de fiets. De afgelopen jaren is het aantal ongelukken op de fiets onder jongeren toegenomen. Eén van de oorzaken is het gebruik van de telefoon tijdens het fietsen. De campagne gaat van start op het Hogeland College in Wehe-den Hoorn tijdens de Verkeersweek van de school. Wethouder De Visser opent die middag ook de tentoonstelling over verkeer van de brugklasleerlingen.

De Fietsmodus-campagne is bedoeld om jongeren te verleiden om te fietsen zonder hun smartphone te gebruiken. De gebeurt met de Fietsmodus-app voor de smartphone en een speciale School Challenge. Jongeren die de app meerdere dagen aanzetten tijdens het fietsen en hun smartphone dan dus niet gebruiken, sparen punten waarmee ze kans maken op leuke prijzen.

School Challenge

On oktober en november is er een speciale actie voor middelbare scholieren. Door de Fietsmodus-app te gebruiken sparen zij punten, die ook gelijk meetellen voor hun school. Op die manier kunnen leerlingen een landelijke prijs (538 XXL schoolfeest met Broederliefde als live-actie!) en een provinciale prijs (538 standaard schoolfeest) winnen.

Hogeland College

De start van de campagne vindt plaats op het Hogeland College in Wehe-den Hoorn, omdat die school zich actief inzet voor de verbetering van de verkeersveiligheid. De school houdt deze week een verkeersweek met activiteiten voor alle klassen.

Ook meedoen?

Alle voortgezet onderwijs- en mbo-scholen in Groningen zijn benaderd om mee te doen aan de Fietsmodus-actie. Op de campagnepagina is meer informatie te vinden.