Nieuwsarchief van september 2015

Lees meer

Auto in, smartphone uit

Op 23 september startte de campagne ‘Aandacht in het verkeer’. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt de campagne met een speciale video. Weet jij wat je allemaal mist als je tijdens het autorijden een berichtje leest of typt? Bekijk het in de video!

Lees meer

Aandacht voor recreatieve routes bij wegenprojecten

23 Groninger gemeenten, stichting Het Groninger Landschap, Routebureau Groningen en de provincie Groningen gaan meer rekening houden met de aanwezigheid van recreatieve routes als zij wegenbouwprojecten opzetten. Dat kwamen zij overeen op 21 september.

Lees meer

'Onderweg ben ik offline'

Deze week startte de landelijke campagne ‘Aandacht in het verkeer’. De campagne probeert weggebruikers ervan bewust te maken dat je telefoon gebruiken tijdens het rijden levensgevaarlijk is.

Lees meer

Verkeersquiz gemeente Vlagtwedde 2015

Veilig Verkeer Nederland nodigt alle verenigingen, bedrijven, scholen en andere groepen uit voor de jaarlijkse Verkeersquiz gemeente Vlagtwedde, op woensdag 4 november 2015 in Sellingen.

Lees meer

Start voorlichting veilig landbouwverkeer en modder op de weg

Tachtig kinderen, tractoren, landbouwmachines, fietsen, modder… Met deze ingrediënten start vanmorgen in Zeerijp een campagne om verkeersdeelnemers in onze provincie bewust te maken van landbouwverkeer en modder op de weg. Tijdens het afsluitingsfeestje van een verkeersweek op vier basisscholen, geven wethouder Rudi Slager van de gemeente Loppersum, regiodirecteur Allard Bloem van Terra Groningen en Peter Wieringa, afdelingsvoorzitter Groningen van CUMELA Nederland het startsein voor een reeks voorlichtingslessen die op scholen gegeven gaan worden. Ook vragen ze aandacht voor de oogsttijd waardoor er de komende tijd weer vaker modder op de weg kan liggen.

Lees meer

Lees meer

Ruim 2200 Groningse deelnemers voor Nationale Fietstelweek

Vandaag start de Nationale Fietstelweek, het grootste fietsonderzoek ooit. Via een speciaal ontwikkelde app, App de Fiets!, wordt gemeten welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Meer dan 2200 Groningers hebben de app gedownload en doen zo mee aan het onderzoek. Landelijk zijn er 40.000 deelnemers.

Lees meer

Lees meer

Kinderen vragen: let u op in de buurt van onze school?

Basisschoolkinderen in Groningen gaan alweer even naar school. Om die reden gaf Veilig Verkeer Nederland (VVN) op maandag 24 augustus bij OBS ’t Zigt in Delfzijl het startschot voor de jaarlijks terugkerende campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Lees meer

Lees meer