Nieuwsarchief van april 2020

Verkeerslessen stoppen tijdelijk; op naar het nieuwe schooljaar!

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan, raken ook de activiteiten van Verkeerswijzer Groningen. Concreet betekent dit dat al onze verkeerseducatieve activiteiten op scholen tot de zomervakantie niet door gaan. We beginnen het schooljaar 2020-2021 met een schone lei.

Lees meer

Aantal jonge verkeersslachtoffers gestegen met een kwart

In 2019 kwamen in Nederland 661 mensen om door een ongeluk in het verkeer. Het aantal jongeren tussen de 20 en 30 jaar dat omkwam door een verkeersongeluk steeg ten opzichte van 2018 met 25%. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Lees meer

Halvering verkeersongevallen door coronacrisis

Het aantal verkeersongelukken in Nederland is door de coronacrisis met de helft gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van STAR. Ook de tijden waarop de meeste ongelukken gebeuren, verschuiven ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer

90% minder check-ins in het OV

Reizen met het openbaar vervoer is alleen nog toegestaan als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege een vitaal beroep. Deze maatregel wordt serieus genomen: het aantal check-ins met de OV-chipkaart is namelijk met wel 90% gedaald.

Lees meer

Daling van 65% verkeersdrukte tijdens de coronacrisis; en daarna?

Sinds de coronacrisis ziet de wereld er anders uit. We worden massaal opgeroepen om thuis te werken en dat is goed te zien op de weg. Het verkeer op de snelweg is gedaald met maar liefst 65%. Dit is een interessant gegeven om mee te nemen voor na de crisis: moeten we meer thuiswerken?

Lees meer

Nieuw verkeersmodel in de gemeente Groningen

Naar welke verschillende plekken reizen mensen eigenlijk? En welke combinaties van vervoersmiddelen zijn er allemaal mogelijk? Deze vragen wil de gemeente Groningen beantwoorden met een nieuw verkeersmodel dat door Sweco en 4Cast wordt ontwikkeld.

Lees meer

Werk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk door

Ondanks de impact van het coronavirus, doet Rijkswaterstaat er alles aan om de projecten, werkzaamheden en aanbestedingen door te laten gaan. Uiteraard onder voorwaarde dat de gezondheid van mensen en de veiligheid en kwaliteit van het werk zijn geborgd. Dit werk is namelijk van vitaal belang voor Nederland.

Lees meer