Nieuwsarchief van augustus 2020

Reclamezuilen langs de weg: gevaarlijk?

De Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) vindt dat reclamezuilen langs wegen en provinciale wegen moeten worden verboden. Volgens hen vormen deze een te grote afleiding voor de weggebruikers. Maar leiden de reclamezuilen ook daadwerkelijk tot gevaar?

Lees meer

Weer naar school of college? Pak de fiets!

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat de meeste mensen weer naar school, college of het werk gaan. Normaal gesproken reizen veel jongeren in het noorden met het openbaar vervoer. Maar nu is daar, als gevolg van de coronamaatregelen, maar beperkte ruimte beschikbaar.

Lees meer

De scholen beginnen weer: veilig onderweg

Vandaag gaan de scholen weer van start. Dat betekent dat er veel kinderen op de fiets stappen, wat soms best even wennen kan zijn. Daarom moeten we er met zijn allen voor zorgen dat het veilig is op de weg. Bijvoorbeeld door de ochtendspits te vermijden, of zoveel mogelijk thuis te werken.

Lees meer

Verkeersborden in Nederland nu ook digitaal beschikbaar

Als eerste land ter wereld krijgt Nederland vanaf deze week een digitaal overzicht van alle verkeersborden. Dat overzicht is voor iedereen beschikbaar. Het gaat hierbij onder andere om de afbeelding van het bord, de aanduidingscode en de precieze locatie van het bord.

Lees meer

70-plussers vaker betrokken bij dodelijk fietsongeluk

Tussen 1999 en 2019 is het aantal 70-plussers dat omkwam met de fiets met 68 procent gestegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging onder 70-plussers komt waarschijnlijk doordat ouderen steeds meer en langer blijven fietsen, mede dankzij de e-bike.

Lees meer

Iedereen blij thuis in Onderdendam

In het noorden van Groningen wordt gewerkt aan de provinciale wegen. De omleidingsroutes leiden door Onderdendam. Om ervoor te zorgen dat inwoners van Onderdendam zo min mogelijk hinder en overlast ervaren is de voorlichtingscampagne “Iedereen BLIJ thuis” gestart.

Lees meer