Scootervrienden

Bijna iedere dag gebeurt er ergens in onze provincie een brommer- of scooterongeluk. Soms is de oorzaak van een ongeluk domme pech, soms andermans schuld, maar jaarlijks gaat het wel om zo’n honderd slachtoffers.

Helaas zijn hierbij vaak jongeren betrokken. Verkeerswijzer Groningen vraagt daarom met   Scootervrienden bij jonge scooterrijders aandacht voor verkeersveiligheid. Verkeerswijzer Groningen doet dat samen met de politie en Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe.

Via de website www.scootervrienden.nl geeft Verkeerswijzer Groningen tips om veilig scooter te rijden. Op de website zijn ook verhalen te lezen van jongeren die een ongeluk meemaakten. Zij vertellen over de impact die dat nog steeds op hun leven heeft. Via youtube brengt Verkeerswijzer Groningen de website onder de aandacht.

Scooterguide

Wat is de boete voor het niet dragen van een goed passende helm op de scooter? Wat gebeurt er eigenlijk als je gesnapt wordt met een opgevoerde brommer? En zijn spiegels nou verplicht op een scooter of niet? In de ‘scooterguide’ lezen scooter- en brommerrijders er alles over. Die scooterguide wordt de komende periode door de politie uitgedeeld, om aandacht te vragen voor veilig scooterrijden. Dat gebeurt in het kader van de ‘scootervrienden’. Naast de scooterguide wordt ook de website scootervrienden.nl ingezet om het belang van veiligheid te benadrukken.