Hou je aan de snelheidslimiet

'We doen het allemaal wel eens: net iets harder rijden dan toegestaan. Vaak gaat dit ongemerkt, omdat we onze snelheid niet in de gaten hebben. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is heel gevaarlijk.

Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Check daarom regelmatig je snelheid en houd je aan de maximum toegestane snelheid.'

Dit is de boodschap van de landelijke campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet'. De campagne spreekt automobilisten aan op hun verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid en die van anderen.

Verschil tussen leven of dood

Veel mensen rijden in de bebouwde kom vaak net iets te hard, zo'n 10 tot 15 km/uur. Omdat ze haast hebben, met het overige verkeer meegaan of gewoon ongemerkt. Een paar kilometer per uur te hard rijden lijkt dan onschuldig. Maar de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop groeit aanzienlijk. Bij een noodstop met 30 km/uur sta je al stil waar je bij een snelheid van 50 km/uur nog moet beginnen met remmen. Voor een overstekend kind is dat het verschil tussen leven en dood. 

Landelijke campagne

Vanaf half mei is de boodschap landelijk te zien via posters en borden langs de weg. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie over de campagne hier (opent in nieuw tabblad).