3D-Tripping Car (klassikaal)

Hoe maak je jongeren bewust van de gevaren van rijden onder invloed? Door Responsible Young Drivers langs te laten komen voor een lesje 3D Tripping!

Leeftijdscategorieën16-25 jaarVervoerswijzeAuto

De les bestaat uit drie onderdelen die tegelijkertijd worden uitgevoerd. De leerlingen worden in groepen verdeeld en schuiven na elk onderdeel door het volgende.

Het hoofdonderdeel van de les is de 3D Tripping simulator. Hierin komen leerlingen met behulp van een VR-bril in een virtual reality wereld terecht, waarin ze zelf ervaren welke negatieve invloed het gebruik van alcohol en drugs op hun rijvaardigheid heeft en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

Tijdens de Pitch doen de leerlingen zelf onderzoek en delen ze onderling hun bevindingen. En bij de ‘Rijden  onder invloed’ -quiz komen de leerlingen even in de benen: hierbij geven ze antwoord op vragen die te maken hebben met alcohol, drugs, medicijnen en verkeer door in de juiste vlakken te gaan staan (waar/niet waar en A,B,C,D).

Bij iedere activiteit is een instructeur aanwezig die met de leerlingen in gesprek gaat. De les zet de leerlingen aan het denken en zorgt ervoor dat ze in actie komen!

Aanmelden of meer weten? Neem dan contact op met: