Streetwise

Streetwise is een lesprogramma van ANWB voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Professionele verkeersleerkrachten komen naar school om de klassen verkeerstraining te geven in de vorm van leuke praktijklessen.

Leeftijdscategorieën4-12 jaarVervoerswijzeFiets, Lopen

De lessen bevatten de volgende onderwerpen:

  • Toet toet (groep 1 en 2): een speelse introductie op gevaarherkenning, verkeersgeluiden herkennen, veilig fietsen met fietshelm, veilig oversteken en gebruik van gordel en autostoeltje. Deze les geeft de leerkracht zelf. ANWB levert het lesmateriaal kant-en-klaar aan.
  • Blik en klik (groep 3 en 4): aandacht voor het gebruiken van de fietshelm, behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en het veilig meerijden in de auto.
  • Hallo auto (groep 5 en 6): centraal staan afleiding in het verkeer en bewustwording van elektrisch (en dus stil) verkeer. Zelf ervaren door in de auto te stappen op de bijrijdersstoel van een lesauto en de rem intrappen, het effect ervaren van het dragen van een gordel bij een noodstop.
  • Trapvaardig (groep 7 en 8): nadruk op afleiding in het verkeer door onder andere smartphonegebruik. Kinderen worden bewust gemaakt van hun eigen verkeersgedrag en leren over gevaarherkenning, fietsvaardigheid en fietsbeheersing.

In de donkere maanden besteedt Streetwise extra aandacht aan het voeren van goede fietsverlichting.

Als aanvulling op de praktijklessen zijn er digibordlessen beschikbaar die leerkrachten klassikaal – voor en na de praktijklessen – kunnen behandelen.

kinderen leren streetwise

Aanmelden of meer weten? Neem dan contact op met: