Fietsverlichtingscampagne AAN in het donker

Onder het motto ‘AAN in Groningen' wijst Verkeerswijzer Groningen fietsers er dit jaar op het belang van goede fietsverlichting. 

Helaas fietsen veel mensen, vooral jongeren, zonder licht. Vaak hebben ze niet door dat ze zó slecht te zien zijn, dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor hun medeweggebruikers. Op de fiets zijn mensen bovendien erg kwetsbaar in het verkeer en relatief vaak slachtoffer van ongevallen. Voor Verkeerswijzer Groningen is dat reden om extra aandacht te vragen voor fietsverlichting.

Langs en op de paden

In de hele provincie staan (driehoeks)borden langs de wegen en fietspaden om mensen te attenderen op het gebruik van fietsverlichting.

 

Folders en online

Online zal de campagne op meerdere plekken te zien zijn. Ook hebben we folders laten maken in het Nederlands, Engels en Arabisch die onder andere door fietshandelaren uitgedeeld worden. Daarnaast liggen ze bij bibliotheken, gemeentehuizen, asielzoekerscentra en politiebureaus.

Veilig naar school

Laat uw leerlingen veilig naar school komen! De flyer kan helpen bij de verlichtingscheck. U kunt hem hiernaast downloaden.