Doortrappen voor kinder(fiets)en

Nog 9 fietstocht(jes) tot we weer een kinderfiets kunnen doneren

Fietsen is fijn! Juist ook als 60-plusser. Je blijft langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Maar wat als je opgroeit in armoede? Sommige kinderen in de provincie Groningen hebben geen fiets en lopen daardoor veel voordelen mis. Kom daarom in actie voor de volgende generatie, zodat ook zij straks fit en veilig kunnen doorfietsen tot hun 100ste.

Wat kan jij doen? Simpel!

  1. Maak een fietstochtje naar een plek in jouw omgeving die jij mooi vindt. De afstand maakt niet uit, gewoon lekker (driewiel)fietsen of e-biken. En vraag direct een ander met je mee te doen!
  2. Maak ter plaatse een foto van jou, je fiets en je eventuele fietsmaatje. Nog geen fietsmaatje? Kijk eens hier voor leuke groepsfietstochten bij jou in de buurt.
  3. Stuur je foto in via doortrappen@senza.nl of via 06-81273307 (WhatsApp). Vergeet niet daarbij je naam, leeftijd en woonplaats te vermelden.
  4. Hebben wij 50 foto’s (van verschillende deelnemers) ontvangen? Dan doneert Doortrappen Groningen een kinderfiets én een fietshelm aan het ANWB Kinderfietsenplan in de provincie Groningen. Zij zorgen ervoor dat de fietsen via Stichting Leergeld terecht komen bij Groningse kinderen zonder fiets, die nu noodgedwongen stilstaan.
    En de teller? Die komt weer op 0 te staan, zodat we met z’n allen weer een volgende kinderfiets bij elkaar kunnen doortrappen.
  5. Zo help jij de volgende generatie ook op de fiets en maak je bovendien kans op een high-tea voor twee!

Denk jij nu “maar ik kan niet zo goed meer fietsen”, of vind je het spannend? Kijk dan eens hier en lees meer over hoe Doortrappen Groningen je helpt om fit en veilig te kunnen blijven fietsen tot je 100ste.

Doe mee en maak kans op een high tea voor twee!