Ben je BOB? Zeg het hardop!

Stel, je drinkt een wijntje bij het eten en je moet daarna nog iemand thuisbrengen of ophalen. Of je baas haalt een fles wijn tevoorschijn die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet worden gevierd. Of… het is gewoon heel gezellig. Wat doe je dan?

100% Bob, 0% op

Een borrel is prima, maar niet als je nog moet (auto)rijden of fietsen. Neem daarom geen onnodig risico en spreek van tevoren af wie de Bob is. Het kan helpen om je vrienden of familie te laten weten dat je de Bob bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die hun voornemens uitspreken, eerder geneigd zijn zich hieraan te houden. Wees dus 100% Bob. Dan komt iedereen na die gezellige avond weer veilig thuis.

Activiteiten

BOB team stand

BOB team stand

Bij de BOB-Stand maakt het BOB-campagneteam afspraken met jonge bestuurders over het gebruik van alcohol en drugs. Ook wordt een alcohol ingezet om te voorkomen dat jongeren onder invloed achter het stuur stappen.

BOB Bakfiets

BOB Bakfiets

Bijna iedereen vindt dat alcohol en verkeer niet samengaan. En terecht, want iedere hoeveelheid alcohol in je bloed heeft effect op je rijgedrag.

Ben je met alcohol op verzekerd in het verkeer?

Heb je als bestuurder meer alcohol gedronken dan is toegestaan en veroorzaak je schade bij een ander? Dan kan de verzekeraar alle schade op jou verhalen. Beter dus om geen druppel te drinken.

Meer weten?

Beschikbare bijlagen