Rijd jij al MONO?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. We zijn 24/7 bereikbaar. Handig, maar in het verkeer levensgevaarlijk. Daarom is het belangrijk om MONO te rijden. Oftewel: ongestoord onderweg, zonder gebruik van je mobiele telefoon.

Met je smartphone in je zak ben je altijd bereikbaar voor je vrienden, familie en collega’s. Ook als je met je smartphone in de auto stapt. Maar, elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg.

Gewoon even doen

Gelukkig is er een simpele oplossing; je mobiel op stil zetten. Zo raak je niet afgeleid door telefoongeluiden. En kun je je beter concentreren op de weg. Dat is niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor anderen.

Activiteiten

3D afleiding car

3D Afleiding car

De 3D-Afleiding Car laat deelnemers op een originele en interactieve manier ervaren wat de gevaren zijn van smartphonegebruik tijdens het autorijden.

3D Afleiding bike

Hoe gevaarlijk is het eigenlijk als je tijdens het fietsen bent afgeleid? Dat ervaar je met eigen ogen tijdens 3D Afleiding Bike.

mono fotoframe

Fotoframe / Fietsquiz

Éven een appje sturen, een ander nummer opzetten of een spraakbericht versturen terwijl je op de fiets zit. Op de fiets met je telefoon bezig zijn, lijkt zo onschuldig, maar zorgt geregeld voor ongelukken.

Campagne

Verkeerswijzer Groningen vraagt aandacht voor telefoongebruik in het verkeer. Dat gebeurt via borden langs de weg, commercials en online advertising op Facebook en Instagram.

Meer weten?

Beschikbare bijlagen