Verkeerscampagne Mensumaweg

De Mensumaweg is de weg tussen Leek en Oldekerk en bevindt zich in de gemeente Westerkwartier. Bestuurders op deze weg worden door middel van een nieuwe campagne gestimuleerd om andere weggebruikers op een veilige manier te passeren.

Inhalen? Houd afstand!

De Mensumaweg is populair onder een breed scala aan weggebruikers. Denk bijvoorbeeld aan scholieren die van en naar school fietsen, automobilisten die op weg zijn naar hun werk of agrariërs die werken op één van de vele omliggende akkers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor een veilige verkeerssituatie. Helaas gebeurt dat nog te weinig: omwonenden, forenzen, scholieren en hun ouders maken zich zorgen over de verkeersveiligheid.

Met name fietsers hebben een kwetsbare positie op de Mensumaweg. Uit onderzoek is gebleken dat zij voor hun gevoel vaak met te weinig afstand of een te hoge snelheid worden gepasseerd. Daarom is Verkeerswijzer Groningen een campagne gestart. Deze campagne stimuleert bestuurders van gemotoriseerde voertuigen om op een verantwoorde manier in te halen.

Meer weten?

  • Mail naar
    info@verkeerswijzergroningen.nl

Beschikbare bijlagen