Succesvolle groepsfietstocht Doortrappen in Groningen

Op donderdag 25 augustus vond de eerste groepsfietstocht van Doortrappen Groningen plaats in de gemeente Groningen. Ondanks de extreme warmte was het een geslaagde dag met veel gezelligheid en enthousiaste deelnemers.

Fietsen is gezond en erg gezellig in een groep. Daarom vond op 25 augustus in Groningen (vanaf Kardinge) van 13.30 tot 17.00 uur een groepsfietstocht plaats. Voorafgaand aan de fietstocht konden de deelnemers meedoen aan fietsgym die je mentaal en fysiek voorbereidt om te gaan en blijven fietsen. Daarna kon de fietstocht met de veertien deelnemers beginnen.

Groepsfietstocht 25 augustus 2022

Mooie fietstocht

De fietstocht startte in Kardinge en leidde via kleine weggetjes en fietspaden langs mooie landschappen van Noorddijk, Thesinge en Ten Boer. Na het eerste traject van de fietstocht kregen de deelnemers feedback. Ze ontvingen handige tips, zoals het terugschakelen naar een lagere versnelling als het wegdek zwaarder wordt. Daarnaast is onderweg gepauzeerd om wat te drinken en af te koelen in de schaduw.

Positieve reactie

Na afloop reageerden de deelnemers met veel enthousiasme. Ze waren erg blij met de tips die ze hebben gehad van de Fietsersbond en hebben zin om mee te doen aan nog meer fietstochten of andere sportieve activiteiten. Kortom een succesvolle groepsfietstocht!