WEVER Toets

Een leuke interactieve verkeerstoets maken, én Verkeerswijzer Groningen meehelpen om de effectiviteit van verkeerseducatie te verbeteren? Dat kan! Alle groep 8-ers in de provincie Groningen kunnen meedoen aan de WEVER-toets. De toets, die in samenwerking met CITO is opgesteld, bestaat uit foto- en filmvragen en gaat over belangrijke thema’s in het verkeer.

Leeftijdscategorieën4-12 jaarVervoerswijzeFiets

De belevingswereld van de kinderen staat centraal. Waar schuilt het gevaar onderweg? Steek je wel over, of toch niet? Wat doe je als je gebeld wordt tijdens het fietsen? Via vier onderdelen wordt gemeten of kinderen klaar zijn om straks veilig naar de middelbare school te fietsen. Met dat inzicht kunnen we verkeerseducatie in de toekomst nog beter aan laten sluiten op de behoeften van kinderen. Zo dragen alle scholen die meedoen bij aan een veiliger verkeer! Scholen in heel Nederland doen de komende jaren mee aan de toets. Zodra voldoende vergelijkingsdata beschikbaar zijn, koppelen we de resultaten van uw school aan u terug.

De toets is gemakkelijk online te maken op computer, tablet of laptop. Binnen drie kwartier zijn alle vragen ingevuld. En als het beter uitkomt, kan de toets ook in twee delen worden gemaakt. Alle scholen die meedoen krijgen een BOL.com cadeaubon van €20,- om iets leuks voor in de klas te kopen.

Aanmelden of meer weten? Neem dan contact op met: