WEVER Toets

Een leuke interactieve verkeerstoets maken, én Verkeerswijzer Groningen meehelpen om de effectiviteit van verkeerseducatie te verbeteren? Dat kan! Alle groep 8-ers in de provincie Groningen kunnen meedoen aan de WEVER-toets.

Leeftijdscategorieën4-12 jaarVervoerswijzeFiets

De toets, die in samenwerking met CITO en de provinciale overheden is opgesteld, bestaat uit innovatieve foto- en filmvragen over belangrijke thema’s in het verkeer. De belevingswereld van de kinderen staat centraal. Waar schuilt het gevaar onderweg? Steek je wel over, of toch niet? Wat doe je als je gebeld wordt tijdens het fietsen? Via vier onderdelen wordt gemeten of kinderen klaar zijn om straks veilig naar de middelbare school te fietsen. Met dat inzicht kunnen we verkeerseducatie in de toekomst nog beter aan laten sluiten op de behoeften van kinderen. Zo dragen alle scholen die meedoen bij aan een veiliger verkeer!

De toets wordt de komende jaren in heel Nederland afgenomen. Zodra voldoende vergelijkingsdata beschikbaar zijn, koppelen we de resultaten van uw school aan u terug.

Na de zomervakantie gaat een nieuwe WEVER-ronde van start. De toets is gemakkelijk online te maken op computer, tablet of laptop. Binnen drie kwartier zijn alle vragen ingevuld. En als het beter uitkomt, kan de toets ook in twee delen worden gemaakt. Alle scholen die meedoen krijgen een BOL.com cadeaubon van 20 euro om iets leuks voor in de klas te kopen.

In de toets zitten interactieve video vragen waarbij aan het kind wordt gevraagd om op een bepaald moment aan te geven wanneer hij denkt dat er bijvoorbeeld een gevaarlijke situatie in het verkeer is. In het volgende videofragment is een voorbeeldvraag over het onderdeel “Opletten” te zien.

Aanmelden of meer weten? Neem dan contact op met: