Wethouder Harry Stomphorst trapt MONO-fietscampagne af

Op zaterdag 10 september heeft wethouder Harry Stomphorst van de gemeente Westerkwartier in Oldehove de MONO-fietscampagne afgetrapt. Letterlijk, door plaats te nemen op de zogeheten 3D afleiding bike: een fietssimulator met virtual reality waarop deelnemers ervaren hoe gevaarlijk het is om je in het verkeer af te laten leiden door je mobieltje.

Wethouder Harry Stomphorst trapt MONO-fietscampagne af

Verkeerswijzer Groningen voert de MONO-campagne twee keer per jaar uit in alle gemeenten in de provincie Groningen: in het vroege voorjaar voor automobilisten, in het najaar voor fietsers. Ze doet dit in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Behalve dat fietsen met je mobiel in de hand gevaarlijk is, kan het ook een boete opleveren van 140 euro.

De campagne bestaat dit jaar uit posters langs de wegen, acties op straat zoals de 3D afleiding bike en een social mediacampagne gericht op jongeren. Nieuw dit jaar is een social mediacampagne gericht op internationale studenten, die vaak niet gewend zijn zo veel te fietsen, de regels niet altijd kennen en het gevaar niet altijd zien.