Doortrappen-fietsseizoen in provincie Groningen bomvol activiteiten van start

De dagen zijn langer en de zon schijnt weer vaker; ideaal om lekker te gaan fietsen. Door te fietsen blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Daarom organiseert Doortrappen Groningen de komende tijd allerhande gezellige fietsactiviteiten waar je ook nog iets van opsteekt. Je kunt op veel plekken in de provincie meedoen. De activiteiten worden lokaal bekend gemaakt en zijn te vinden op de website www.doortrappengroningen.nl. Je kunt je daar ook aanmelden.

Doortrappen Groningen helpt en stimuleert senioren om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Het programma bestaat uit verschillende leuke en leerzame (fiets)activiteiten op allerlei plekken in Groningen. Denk aan groepsfietstochten, fietschecks, voorlichting over fietsspiegels of e-bikes, of een driewielfietsontdekdag. Zo blijf je fietsen tot je 100ste!

Wat is er te doen?

Op 27, 30 en 31 maart zijn er in Ulrum, Onderdendam en Roodeschool de eerste voorlichtingsactiviteiten onder de noemer ‘E-Bike Uitgelicht’. Die worden daarna ook elders in de provincie georganiseerd. En een greep uit de rest van de bomvolle agenda: op 6 april een groepsfietstocht in Harkstede, 11 april een Driewielfietsontdekdag in Stadskanaal, 13 april een hele Doortrappendag in Bedum, 18 april een Fietscheck & Fietsspiegels in Appingedam, op 22 april een heel bijzondere fietstocht in Delfzijl, op 9 mei een groepsfietstocht in Coendersborg… Een volledig overzicht vind je op www.doortrappengroningen.nl

Organisatie

Het programma Doortrappen in een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen doen mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met lokale (welzijns)instellingen, verenigingen, rijwielhandelaren en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen.