Avondje stappen? Veilig & makkelijk met de N8bus naar huis!

Wie niet meer wil zoeken naar een slaapplaats na een avond stappen in Groningen, kan nu met de nachtbus naar huis. Vanaf 7 september 2023 gaan de nachtbussen van en naar Groningen weer regelmatig rijden naar Delfzijl, Leek via Roden, Assen en Gieten. De nachtbus is een verkeersveilig alternatief voor eigen vervoer. Zo kan het uitgaanspubliek uit omliggende gemeenten in Groningen en Drenthe na een nacht stappen weer veilig en makkelijk thuiskomen. Onder het motto Pak de n8bus start vandaag een campagne die het gebruik van de nachtbus moet stimuleren.

Nachtbus campagne

Nu de zomervakantie voorbij is en het studiejaar is gestart, is het extra druk in de stad Groningen. Dit betekent ook dat er in de avonduren meer uitgaanspubliek is. Om te voorkomen dat mensen onder invloed deelnemen aan het verkeer, kunnen ze voorafgaand aan hun avondje uit een BOB aanwijzen of als alternatief voor een taxi met de nachtbus naar huis gaan. Vanaf station Groningen vertrekken verschillende nachtbussen naar de volgende plaatsen: Delfzijl, Leek via Roden, Assen en Gieten. Natuurlijk stopt de bus ook op haltes ertussen. De nachtbus betaal je gemakkelijk en snel door in en uit te checken met je pinpas (OVpay) of je OV-chipkaart. Kijk voor meer informatie en de routekaart op www.n8bus.nl.

Campagne in Groningen en Drenthe

Deze nachtbuscampagne is een samenwerking van Verkeerswijzer Groningen, Mobiliteitsraad Drenthe en OV-bureau Groningen Drenthe. De campagne is te zien op verschillende plekken in Groningen en Drenthe, zoals borden langs de weg en op schermen in bussen van Qbuzz. Ook komt de boodschap langs op social media.