Basisschoolleerlingen in de provincie Groningen doen verkeersexamen

Op maandag 15 april zijn de praktische verkeersexamens voor basisschoolleerlingen in de provincie Groningen begonnen. Wethouder Stefan van Keijzerswaard van de gemeente Het Hogeland gaf in de ochtend het startsein voor 22 leerlingen van de St. Walfridusschool in Bedum.

Het praktisch verkeersexamen wordt jaarlijks gehouden onder leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Zo wordt getoetst of ze de geleerde theorie in de praktijk goed kunnen toepassen. In de provincie Groningen doen dit jaar 4575 leerlingen mee.

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen van jongs af aan meekrijgen hoe ze veilig aan het verkeer deel kunnen nemen. En dat ze zelf op de fiets naar school kunnen gaan. Dat geeft kinderen ook zelfstandigheid. Naast zorgen voor veilige schoolroutes, vinden we verkeerslessen en het theoretisch en praktisch examen daarom erg belangrijk”, aldus de wethouder.

Het examen werd georganiseerd door Verkeerswijzer Groningen, die de uitvoering in de provincie Groningen door Veilig Verkeer Nederland (VVN) betaalt. Vrijwilligers en ouders van de leerlingen stonden onderweg op een route van ongeveer 5 kilometer, om te controleren of ze zich aan de verkeersregels hielden.

Basisschoolleerlingen in de provincie Groningen doen verkeersexamen