Groeispurt voor Doortrappen Groningen

Doortrappen Groningen is flink aan het groeien! Alle Groningse gemeenten doen mee aan het programma en organiseren verschillende leuke fietsactiviteiten. En dat is een goede ontwikkeling want zo trappen steeds meer senioren fit en veilig door tot hun 100ste. De gemeente Westerwolde heeft dit jaar bijvoorbeeld al 968 senioren bereikt door het organiseren van fietsinterventies en voorlichtingen. Daarmee hebben ze al meer mensen bereikt dan het benodigde aantal. Ook de gemeente Eemsdelta is goed op weg om het gewenste aantal senioren dit jaar te bereiken.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid is een van de speerpunten van de campagne. Dit betekent dat Doortrappen Groningen het dragen van een fietshelm stimuleert. Om het nut hiervan onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, is er een mooie fietshelmfolder ontwikkeld met handige informatie. Nog meer slimme tips en informatie over veilig fietsen ontvangen de Groningse senioren tijdens het maken van de online Doortrappen-fietsquiz. Deze quiz [link naar pagina quiz] is in juni 2023 live gegaan en met een bereik van 1.245 mensen een groot succes!

Als kers op de taart vierde Doortrappen Groningen dit jaar ook een primeur met het openen van de Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta [link naar nieuwsbericht over start 22/4]. Dit is de eerste landelijke doortraproute speciaal ontwikkeld voor duo- en driewielfietsen. Kortom een succesvol Doortrappenseizoen en ondertussen wordt er al hard gewerkt aan plannen voor 2024.

Doortrappen

Beschikbare bijlagen