HiBike-spel vergroot fietsvaardigheden met plezier

Op de fiets naar school is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond! Gezellig samen met klasgenoten naar school fietsen is leuk voor de kinderen, en dat ze vervolgens lekker fris, vol energie in de klas zitten, is dan weer prettig voor de meester of juf. Om ervoor te zorgen dat iedereen op de fiets naar school gaat, hebben we de HiBike-game ontwikkeld.

Alle bovenbouwklassen van Groningen kunnen deelnemen en in zes weken strijden om de klassenprijs. Doen jullie ook mee? De game wordt begeleid door een sportcoach van Huis voor de Sport, wat betekent dat de leerkracht maar weinig hoeft te doen.

“Ik ben erachter gekomen dat het best wel leuk is om een stukje te fietsen, ook met papa of mama”

Mons Sinaïleerling van CBS

De game bestaat uit drie levels: in level 1 fietst of loopt iedereen naar school, in level 2 ook naar vrienden, sport en andere activiteiten en in level 3 gaan ze op avontuur! Per fiets- (of loop)activiteit valt een sticker te behalen en met een vol stickervel krijgen de leerlingen een tof festivalbandje én mogen ze door naar het volgende level. Bij het behalen van level 3 is het spel uitgespeeld. Verder wordt er van alles omheen georganiseerd, zoals actieve deelname van de ouders, een spetterende kick-off, een echte HiBike-groet en verschillende klassenchallenges over verkeersveiligheid.

“Is het project nu al afgelopen? Ik kon nog wel even door!”

leerling van school De Springplank

Bekijk voor meer informatie: HiBike.