Ontdekdag driewieler in Ten Boer

Op 2 juni 2022 hield Doortrappen Groningen in Ten Boer een ontdekdag over drie- en vierwielfietsen voor senioren. Een drie- of vierwielfiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of het evenwicht niet zo goed meer is.

De ontdekdagen van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Groningen. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen Groningen is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Ontdekdag

Tijdens de ontdekdag van de Fietsersbond vertelden ervaren fietsdocenten je alles wat je moet weten over drie- en vierwielers. De docenten waren er ook om vragen over de fietsen te beantwoorden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je eigen fiets te laten ombouwen naar een driewielfiets.  Tijdens de ontdekdag waren verschillende drie- en vierwielfietsen beschikbaar, zodat je onder begeleiding een proefrit kon maken.

Vrijheid door een driewielfiets

Jan van der Veen bezocht vorig jaar een fietsclinic in Veendam en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets: ‘De overstap van een tweewieler naar een driewieler vond ik eerst een lastige keuze. Ik dacht: mij krijg je niet op zo’n fiets, want dat is voor invaliden. Maar ik wilde ook graag blijven fietsen. De Fietsersbond heeft mij goed geholpen en zover gekregen om een driewielfiets uit te proberen. En daar ben ik heel erg blij mee. Want waar ik eerst nergens naartoe kon, ga ik sindsdien weer lekker met de fiets op pad!’

Doortrappen in Groningen

Het programma Doortrappen is omarmd door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle Groningse gemeenten doen er aan mee. De fietsactiviteiten van het pro