Start ‘Doortrappen Groningen’ met leuke en leerzame fietsactiviteiten voor senioren

Fietsen tot je 100ste, dat wil toch iedereen? Daarom gaat op 12 april 2022 de campagne Doortrappen Groningen van start! Doortrappen helpt, motiveert en inspireert senioren om vaker en veiliger te fietsen. En dat natuurlijk zo lang mogelijk! Door vaker te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, blijven ze langer mobiel en zelfredzaam. Het programmateam van Doortrappen Groningen gaat deze week on tour langs alle Groningse gemeenten om lokaal het startsein voor de campagne te geven. In gemeente Midden-Groningen neemt wethouder E. Drenth de eerste campagnematerialen in ontvangst.

De provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen willen senioren stimuleren om zo lang mogelijk te blijven fietsen. Maar senioren zijn ook kwetsbaar in het verkeer; in de cijfers is een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Daarom helpt en motiveert Doortrappen Groningen hen om zelf maatregelen te nemen om veel en veilig te blijven fietsen.

Diverse fietsactiviteiten

Het programma van Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende leuke en leerzame fietsactiviteiten voor zestigplussers. Ze worden lokaal aangeboden in samenwerking met de Groningse gemeenten. Dit voorjaar kunnen ze meedoen aan Doortrappen-fietsclinics en dat is nog maar het begin. Dit jaar staan er nog veel meer (fiets)activiteiten op het programma. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een proefrit maken op een driewielfiets, handige tips ontvangen over veilig fietsen en gezellig met anderen een route fietsen door het mooie, Groningse landschap.

Organisatie

Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen.
Klik hier voor meer informatie over Doortrappen.

Meer weten over Doortrappen?