Lekker fit en veilig fietsen tot je 100ste?

Doortrappen Groningen helpt je om fit en veilig te kunnen blijven fietsen. Fietsen is fijn! Je blijft langer gezond en zelfstandig. En je houdt contact met andere mensen. Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt. Zo blijf je fit en veilig fietsen tot je 100ste!

Waar kun je aan meedoen?

Doe nu de online Doortrappen quiz

Veiliger fietsen tot je 100ste?

Een korte quiz waarmee je je verkeerskennis opfrist.

ACTIE

Doortrappen voor kinder(fiets)en?

Maak met jouw fietstochtje kans op een high tea!

Activiteiten

E-bike Uitgelicht

De elektrische fiets is bijna niet meer weg te denken uit ons (fiets)leven. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je veilig op een e-bike rijdt. Hoe stap je bijvoorbeeld veilig op en af? En zit je met een goede houding op het zadel?

Fietsspiegel

Fietscheck & fietsspiegels

Een goede fiets is de basis om veilig op pad te gaan. Wil je graag controleren of jouw fiets nog voldoet aan alle punten? Of merk je dat achterom kijken over de schouder wat meer moeite kost? Dan is een fietsspiegel een veilige en handige oplossing.

Drie­wiel­fietsontdek­dagen

Driewielfietsen zijn ideale fietsen voor wie niet meer zo goed durft te fietsen. Bij een driewieler hoef je zelf niet het evenwicht te bewaren vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Zo kun je toch nog lekker met de fiets op pad.

Groeps­fiets­tocht

Wil je gezond gaan fietsen en tegelijkertijd gezellig onder de mensen zijn? Geef je dan op voor een groepsfietstocht! Tijdens deze groepsfietstocht fiets je samen een mooie route door het Groningse landschap.

Doortrappendag

Een dag vol fietsplezier! Tijdens een Doortrappendag kun je meedoen aan verschillende, leuke fietsactiviteiten. Bijvoorbeeld een handige voorlichting over elektrische fietsen, gevolgd door een gezellige groepsfietstocht bij jou in de buurt.

Voorlichting Fit en Veilig op de fiets

Fietsen verleer je niet en door meer te weten over je fietsgedrag blijf je zolang mogelijk met plezier en veilig fietsen. Wil je graag fietstips ontvangen? Kom dan naar een van de voorlichtingsactiviteiten van Doortrappen Groningen!

Opleiding tot fietscoach

Vind jij fietsen heerlijk? En lijkt het je leuk om ouderen te helpen fietsen tot hun 100e? Geef je dan op voor de opleiding tot fietscoach van de Fietsersbond! Tijdens deze opleiding leer je hoe je fietscontroles uitvoert, fietsadvies geeft en hoe je een fietsparcours en groepsfietstochten begeleidt. Daarbij is er volop aandacht voor hoe je kunt blijven fietsen als je ouder wordt.

Geïnteresseerd? Neem contact op met:
Gerard Prins
g.prins@fietsersbond.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Doortrappen in Groningen? Meld je dan aan voor de e-nieuwsbrief die vier keer in het jaar verschijnt.

  • 𝙇𝙚𝙩 𝙤𝙥: 𝘑𝘦 𝘢𝘢𝘯𝘮𝘦𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘦-𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘴𝘣𝘳𝘪𝘦𝘧 𝘪𝘴 𝘱𝘢𝘴 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘴 𝘫𝘦 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘣𝘦𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘵. 𝘑𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘷𝘢𝘯𝘨𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘮𝘢𝘪𝘭 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘪𝘯𝘨𝘴𝘭𝘪𝘯𝘬. 𝘋𝘦𝘻𝘦 𝘦𝘮𝘢𝘪𝘭 𝘬𝘢𝘯 𝘪𝘯 𝘫𝘦 𝘰𝘯𝘨𝘦𝘸𝘦𝘯𝘴𝘵𝘦 𝘪𝘵𝘦𝘮𝘴 (𝘴𝘱𝘢𝘮𝘣𝘰𝘹) 𝘵𝘦𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer weten over Doortrappen in Groningen?

Doortrappen Groningen

Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen.