Lekker fit en veilig fietsen tot je 100ste?

Doortrappen Groningen helpt je om fit en veilig te kunnen blijven fietsen. Fietsen is fijn! Je blijft langer gezond en zelfstandig. En je houdt contact met andere mensen. Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt. Je kunt er gratis aan meedoen. Bijvoorbeeld:

  • Een driewielfiets uitproberen.
  • Tips krijgen over veilig fietsen.
  • Een gezellige groepsfietstocht maken.

Zo blijf je fit en veilig fietsen tot je 100ste!

Waar kun je aan meedoen?

Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen.

Activiteiten

E-bike Uitgelicht

De elektrische fiets is bijna niet meer weg te denken uit ons (fiets)leven. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je veilig op een e-bike rijdt. Hoe stap je bijvoorbeeld veilig op en af? En zit je met een goede houding op het zadel?

Fietsspiegel

Fietscheck & fietsspiegels

Een goede fiets is de basis om veilig op pad te gaan. Wil je graag controleren of jouw fiets nog voldoet aan alle punten? Of merk je dat achterom kijken over de schouder wat meer moeite kost? Dan is een fietsspiegel een veilige en handige oplossing.

Drie­wiel­fietsontdek­dagen

Driewielfietsen zijn ideale fietsen voor wie niet meer zo goed durft te fietsen. Bij een driewieler hoef je zelf niet het evenwicht te bewaren vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Zo kun je toch nog lekker met de fiets op pad.

Groeps­fiets­tocht

Wil je gezond gaan fietsen en tegelijkertijd gezellig onder de mensen zijn? Geef je dan op voor een groepsfietstocht! Tijdens deze groepsfietstocht fiets je samen een mooie route door het Groningse landschap.

doortrappen-fietsclinic-vwg

Doortrappen fietsclinic

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Dat is ook niet gek, want op de fiets blijf je fit en kom je gemakkelijk van a naar b. Helaas zijn senioren steeds vaker betrokken bij fietsongevallen in het verkeer. De Doortrappen fietsclinic helpt daarbij. Tijdens de clinic leren senioren hoe ze zo lang mogelijk veilig en met plezier op de fiets kunnen stappen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Doortrappen in Groningen? Meld je dan aan voor de e-nieuwsbrief die vier keer in het jaar verschijnt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer weten over Doortrappen in Groningen?

Doortrappen Groningen

Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen.