Zonovergoten Doortrapdag in Wedde

Op donderdag 23 juni 2022 vond de eerste Doortrapdag in Westerwolde plaats, bij dorpshuis De Voortgang in Wedde. Inwoners deden mee aan een clinic E-bike Uitgelicht en maakten daarna samen een mooie fietstocht.

Soepel blijven én samen op pad met de fiets of e-bike dragen eraan bij dat senioren langer gezond kunnen blijven. Daarom was er in Wedde tijdens de eerste Doortrapdag extra aandacht voor het fietsen op een elektrische fiets. Deelnemers aan de dag leerden hoe je veilig op een elektrische fiets rijdt. Hoe stap je bijvoorbeeld veilig op en af? En wat is de beste houding op het zadel?

Volledig verzorgd

Om 9.30 uur werden de deelnemers ontvangen in De Voortgang in Wedde waar wethouder Henk van der Goot de dag opende. ’s Ochtends stond de elektrische fiets centraal. De deelnemers leerden buiten alle ins en outs van de elektrische fiets. Na een gezellige lunch volgde er een mooie fietstocht.

Zonovergoten Doortrapdag in Wedde

Organisatie

De Doortrappendag in Westerwolde werd georganiseerd door Westerwolde Beweegt samen met Stichting Welzijn Westerwolde, Stichting Wedde dat ’t lukt, Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie.