Landelijk eerste Driewielfiets Doortraproute geopend in Eemsdelta

Op zaterdag 22 april hebben gedeputeerde Fleur Gräper en wethouder Meindert Joostens in Delfzijl de Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta geopend. Dit is de eerste Doortraproute voor driewiel- en duofietsen in Nederland. De obstakelvrije route helpt mensen die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen toch nog lekker met de fiets op pad te gaan. De opening van de route werd feestelijk gevierd met een gezellige groepsfietstocht.

De Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta is ontwikkeld door de Fietsersbond en Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta in het kader van het project Doortrappen Groningen. Doortrappen Groningen helpt senioren om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta koppelt vrijwilligers aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen en willen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning.

De nieuwe fietsroute is 25 kilometer lang en leidt je van Delfzijl door Appingedam, Oosterwijtwerd, Krewerd, Holwierde en weer terug naar Delfzijl. De wegen van deze fietsroute zijn rustig en breed met weinig obstakels zoals (afsluit)paaltjes, hekken en steile hellingen. Langs de route vind je een invalidentoilet en oplaadpunten voor de fiets. Dit maakt deze fietsroute geschikt voor duo- en driewielfietsen.

Landelijk eerste Driewielfiets Doortraproute geopend in Eemsdelta

Opening en groepsfietstocht

De nieuwe fietsroute werd op een zonovergoten dag geopend bij het MuzeeAquarium in Delfzijl. Daarna namen zo’n dertig fietsers deel aan een gezellige fietstocht onder leiding van de Fietsersbond. De opening en groepsfietstocht zijn georganiseerd door Fietsmaatjes Eemsdelta, Huis voor de Sport Groningen, Doortrappen Groningen, de Fietsersbond en Gemeente Eemsdelta met medewerking van RSR en MuzeeAquarium.

Wilt u de route zelf fietsen? U vindt de route hier.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de driewielfiets-ontdekdagen klik hier. Wilt u meer weten over Doortrappen? Klik dan hier

Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta