Snelheidscampagne van start

Op maandag 16 mei is in onze provincie de snelheidscampagne van start gegaan. Zoals altijd herken je hem aan de borden langs de weg, maar we doen nog veel meer.

Remweg

De belangrijkste reden om je aan de snelheid te houden is je remweg. Hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voordat je stilstaat als het moet. Daarom zetten we deze campagne volop in op de remweg.

Socials

Dit doen we om te beginnen met een gloednieuwe social mediacampagne. In de video zie je dat je op tijd stilstaat wanneer je je aan de snelheid houdt. Maar doe je dat niet, dan kan het heel anders aflopen.

Op straat

Sinds Koningsdag hebben we een gloednieuwe actie op straat: de remwegsimulator. Schat eerst je remweg door pylonen uit te zetten, en stap vervolgens in de simulator om te ervaren wat je reactietijd plus het remmen zelf met je remweg doen. De ervaren instructeurs geven uitleg.

In juni kun je een grootschalige actie in de hele provincie verwachten. Wat dat is, houden we nog even voor onszelf tot het helemaal in kannen en kruiken is.

Safety Safe

Sinds 16 mei staat in de Groningse De Savornin Lohmanlaan de Safety Safe: een snelheidsmeterspaarpot die voor elke automobilist die zich aan de snelheid houdt, een x bedrag spaart. Daarmee kan de buurt een zelfgekozen spaardoel bekostigen. Maandag 20 juni wordt het bedrag uitgereikt.

Wil je meer weten over snelheid in het verkeer? Check onze campagnepagina.