Afsluitingen N366/N391 in juni en juli

In de maanden juni en juli zijn de N366 en de provinciale weg N391 (Drenthe) ter hoogte van de nieuwe aansluiting bij Ter Apel enkele malen afgesloten tijdens de avond en nacht. Het verkeer wordt dan omgeleid via Duitsland. Om de doorstroming op de N366 en N391 (Ter Apel – Emmen) te verbeteren, wordt er een ongelijkvloerse kruising aangelegd.

Wie hier geregeld langskomt, krijgt steeds beter een beeld van hoe de aansluiting eruit komt te zien. De eerste delen van de nieuwe aansluiting zijn namelijk al zichtbaar. Daarnaast zijn er aanpassingen aan de huidige weg gedaan. Zo is er een tijdelijke rotonde aangelegd die ruimte maakt voor de nieuwe aansluiting en het viaduct. Rondom die tijdelijke rotonde is de snelheidslimiet verlaagd naar 50 km/uur.

Geen doorgang

Voor het realiseren van de ongelijkvloerse kruising is het nodig om de aansluiting enkele momenten af te sluiten voor het verkeer. Er is gekozen voor werken in de avond en nacht, omdat weggebruikers er dan minder en korter last van hebben. De afsluitingen zijn van 19.00 tot 06.00 uur op de volgende avonden/nachten:
• maandag 4 op dinsdag 5 juni
• vrijdag 6 op zaterdag 7 juli
• donderdag 12 op vrijdag 13 juli
• vrijdag 13 op zaterdag 14 juli (tot 9.00 uur)
• maandag 16 op dinsdag 17 juli
• dinsdag 17 op woensdag 18 juli

Op www.n391.nl en www.drenthe.wegwerkmeldingen.nl/ worden eventuele wijzigingen in de planning bijgehouden.

Augustus klaar

Begin augustus zijn de werkzaamheden klaar en kan het verkeer van de nieuwe aansluiting en het viaduct gebruikmaken. Het weer kan invloed hebben op de duur van de werkzaamheden.