Bezoekers festival Noorderzon weer veilig thuis

Appen of even een selfie maken tijdens het fietsen. Met elkaar kletsen terwijl je op de fiets zit. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan. Jaarlijks zijn als gevolg hiervan nog te veel dodelijke ongevallen. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo was tijdens festival Noorderzon op zondag 2 september het campagneteam met een actie in Groningen aanwezig.

 

Afleiding in het verkeer

Het team van Groen Licht was op 2 september aanwezig en ging in gesprek met voorbijgangers over de gevaren van afleiding op de fiets. Bezoekers konden ook meedoen aan een kennisquiz en ontdekken hoe groot hun kennis over verkeersveiligheid was. Door een belofte te doen, namelijk: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ maakte zij een afspraak met zichzelf over hoe ze zelf een bijdrage konden leveren aan een verkeersveiliger Groningen. Zo is de kans groot dat zij zich hier ook aan houden. Om dit nog meer te versterken werd er ook een ludieke foto gemaakt die ze mee konden nemen.

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.