De scholen beginnen weer: veilig onderweg

Op 17 augustus gingen de scholen in het Noorden weer van start. Dat betekent dat er veel kinderen op de fiets stappen, wat soms best even wennen kan zijn. Om ervoor te zorgen dat de scholieren rustig kunnen wennen aan hun fietsroute en om ongelukken te voorkomen, moeten we er met zijn allen voor zorgen dat het veilig is op de weg. Bijvoorbeeld door de ochtendspits te vermijden, of zoveel mogelijk thuis te werken.

Door de coronacrisis is duidelijk geworden dat het lang niet altijd noodzakelijk is om fysiek bij een afspraak aanwezig te zijn, zo vindt ook Veilig Verkeer Nederland (VVN). Je kunt bijvoorbeeld in de ochtend zoveel mogelijk afspraken inplannen die digitaal kunnen plaatsvinden. Zo laten we de ochtendspits verdwijnen en kunnen scholieren rustig wennen aan hun route naar school. Ben je toch genoodzaakt om de auto te pakken? Probeer dan de schoolroutes te mijden, kies voor gepaste snelheid, wees alert en rij Mono. Zo dragen we allemaal bij aan een goede, veilige start van het nieuwe schooljaar!

Overal in de provincie Groningen zijn de campagneborden 'De scholen zijn weer begonnen' te zien. Deze campagne van VVN wordt hier uitgevoerd door Verkeerswijzer Groningen, die zorgt dat de 446 borden en 16 digitale displays langs de wegen zijn geplaatst. Voor meer informatie over de campagne klik hier