De scholen gaan weer beginnen!

Na zes weken zomervakantie is het aanstaande maandag weer zover: de scholen in Noord-Nederland gaan weer beginnen! Na zo’n lange vakantie is de fietstocht van huis naar school voor veel leerlingen weer even wennen. Voor brugklassers betekent het nieuwe schooljaar vaak ook een nieuwe en langere route naar school. Veilig Verkeer Nederland (VVN) voert daarom ieder jaar de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze vragen hiermee kinderen, ouders en andere weggebruikers in de eerste weken extra op te letten in het verkeer.

Uit onderzoek blijkt dat er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar veel ongelukken gebeuren. Met name 12- en 13-jaringen zijn hierbij betrokken. Felix Cohen, directeur VVN: “Na de zomervakantie zijn er ieder jaar weer veel nieuwe kinderen op de schoolroute. Automobilisten moeten dan altijd even gewaarschuwd worden om extra op te letten, omdat kinderen in grote groepen lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers. De nieuwe campagnespandoeken en sandwichborden zijn in deze periode daarom in 86 procent van de gemeenten in Nederland zichtbaar in het straatbeeld."

Campagnekrant

Dit jaar is voor het eerst ook een campagnekrant met een speciale editie ‘Groningen stad’ uitgebracht. In de krant staat het doel van de campagne uitgelegd. Daarnaast staat er ook een verkeersquiz en een prijsvraag in. Tot slot staan er in de hele provincie 1060 sandwichborden om automobilisten extra te wijzen op de campagne. 

Lees hier hoe een moeder en juf in Winsum aandacht vragen voor deze campagne: http://winsum.nieuws.nl/nieuws/20160828/juf-maria-en-moeder-wendy-voeren-actie-verkeersveiligheid-kinderen/