Fietsexamen geeft schoolkinderen beter inzicht in het verkeer

Midden-Groningen geeft startschot voor verkeersexamens voor basisscholen in de provincie Groningen

Op maandag 8 april 2019 hebben de eerste leerlingen van groep 7 en 8 het verkeersexamen afgelegd. Wethouder Jaap Borg van gemeente Midden-Groningen gaf het startschot voor de  verkeersexamens in de provincie Groningen. Ook dit jaar doen over de hele provincie ongeveer 4000 leerlingen mee aan het fietsexamen.

In vrijwel alle gemeenten in Groningen vraagt Verkeerswijzer Groningen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) extra aandacht voor leerlingen van groep 8, die na de zomer naar het Voortgezet Onderwijs zullen gaan. "Betere inzicht in het verkeer kan je het beste ontwikkelen als je vroeg begint om te leren hoe je met gevaarlijke situaties om moet gaan", aldus de wethouder.

Vanaf het gemeentehuis in Hoogezand is er gestart en fietsten de eerste van de 4000 leerlingen een route van 5 kilometer lang door de wijk. Langs de route beoordeelden vrijwilligers van VVN de leerling op het wel of niet goed uitvoeren van de vereiste verrichtingen.

Ook dit jaar wordt weer gebruik gemaakt van de controleapp. De app is een nieuwe ontwikkeling in het registreren van de scores van de leerlingen tijdens het afleggen van het verkeersexamen. Met de app wordt snel inzichtelijk op welk onderdeel de meeste fouten zijn gemaakt.