Geslaagde rijvaardigheidstraining voor senioren in Bedum

Op dinsdag 10 mei hebben in De Meenschaar in Bedum 21 mensen deelgenomen aan een rijvaardigheidstraining voor senioren. De training bevatte drie workshops: een update van verkeerstheorie (nieuwe borden en verkeersregels), een zingtuigentest (oren, ogen en reactie) en een praktijkrit in eigen auto met een rijinstructeur. Alle workshops duurden één uur. Aan het einde van de trainingsochtend reikte wethouder openbare werken en verkeer van de gemeente Bedum Johannes de Vries een deelnemerscertificaat uit aan de deelnemers.

De deelnemers waren allemaal erg positief over de training. De rijinstructeur gaf de deelnemers tijdens de praktijkrit tips mee voor het verbeteren van hun rijgedrag, zoals het goed in de spiegels kijken en het over de schouder kijken bij het invoegen. In de theorieles kwamen onder andere nieuwe verkeersborden en verkeersregels aan de orde. Veel deelnemers gaven aan dat zij de theorieles te kort vonden. Het opfrissen van verkeersregels kwam daardoor onvoldoende aan bod.

Organisatie

De organisatie van de training lag in handen van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie, Veilig Verkeer Nederland afdeling Bedum, Stichting Welzijn Bedum en de gemeente Bedum. De training werd uitgevoerd in opdracht van Verkeerswijzer Groningen. Klik hier voor meer informatie over de rijvaardigheidstraining voor senioren.