gratis rijvaardigheidstraining voor chauffeurs bestelauto's

In 2015 organiseert het NIV (Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid) gratis rijvaardigheidstrainingen voor chauffeurs van bestelauto’s uit Drenthe en Groningen. Tijdens deze training kunnen zij hun rijvaardigheid of die van hun medewerkers testen en verbeteren.

Helaas zijn bestelauto’s relatief vaak betrokken bij ongelukken. Bij 15 procent van de ongelukken met dodelijke afloop is een vrachtwagen of bestelauto betrokken. Om de verkeersveiligheid van bestelverkeer te bevorderen organiseert het NIV daarom rijvaardigheidstrainingen. Deze trainingen worden gegeven in opdracht van de provincies Drenthe en Groningen, EVO (ondernemersvereniging voor vervoer en logistiek), TLN (Transport en Logistiek Nederland) en de politie.

Gratis training

De training bestaat uit een aantal theorieonderdelen, een aantal praktijkonderdelen en een geheel verzorgde lunch. Aan bod komen onderwerpen als een noodstop maken, reactietijd/remweg, invloed van weersomstandigheden, afleiding in het verkeer en bermsimulatie. De training vindt overdag plaats en deelnemers moeten de training met de eigen bestelauto afleggen. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Opgeven kan bij het NIV door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar (0342) 424 357.

Voor verdere toelichting kunt u rechts de bijbehorende folder downloaden.