nhl grote winnaar hogescholencompetitie vvn

De afgelopen periode daagde Veilig Verkeer Nederland (VVN) communicatiestudenten uit om een verkeersveiligheidscampagne te bedenken voor de doelgroep jongeren. De uitdaging stond in het kader van de Hogescholencompetitie die VVN ieder jaar organiseert. Een studententeam van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) mag zich de grote winnaar noemen van de competitie.

Volgens de jury had jongerenteam KLOJO uit Leeuwarden het best doordachte campagneconcept. Daarmee wonnen ze van Hogeschool Leiden, Hogeschool Utrecht en Windesheim Zwolle. De opdracht ging dit jaar over zichtbaarheid van fietsers. Uit onderzoek blijkt dat slechts 61% van de fietsers met voor- en achterlicht fietst. Er is daarbij een verband tussen de leeftijd en de mate waarin licht wordt gevoerd: vooral jongeren fietsen vaak zonder verlichting. Voldoende reden dus voor een campagne om jongeren te wijzen op het nut en de noodzaak van fietsverlichting. Benieuwd naar de oplossingen van de Friese winnaar? Bekijk hier de filmpjes (opent in nieuw venster).

Meedoen?

Ben jij student en geïnteresseerd in een uitdagende praktijkopdracht? Of wil je dat jouw opleiding ook mee gaat doen met de Hogescholencompetitie? Klik dan hier om contact op te nemen met Veilig Verkeer Nederland (opent in nieuw venster).