Politie controleert op appende en bellende fietsers op Zernikeroute

Even een appje sturen, een ander nummer aanzetten in je playlist of een kort belletje plegen. Het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Smartphonegebruik in het verkeer is namelijk levensgevaarlijk. De politie in Groningen ziet vooral op de Zernikeroute hierdoor vaak onveilige situaties ontstaan. Daarom controleert de politie hier de komende tijd regelmatig.

Met name op de Zonnelaan en de Paddepoelsterweg ziet de politie veel fietsers die hun telefoon gebruiken, maar ook op het kruispunt van de Eikenlaan richting het crematorium gaat het vaak mis. Daarom worden deze gebieden de komende tijd goed in gaten gehouden door de politie. Ze kunnen er op ieder moment van de dag staan, zowel in uniform als in burger. Daarom roepen wij op: bespaar €95,- en rij MONO!

Nieuwkomers in het verkeer

Naast smartphonegebruikers, bekeurt de politie ook fietsers die door rood fietsen of spookrijden. Dit zijn volgens hen regelmatig internationale studenten. Zij zijn vaak niet op de hoogte van de verkeersregels in Nederland. Verkeerswijzer Groningen heeft speciaal voor nieuwkomers de brochure ‘Verkeer in Nederland. Veilig lopen en fietsen’ ontwikkeld. Zo kan iedereen veilig en ongestoord op pad!

MONO – Ongestoord Onderweg

Verkeerswijzer Groningen zet zich  ook in om smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan. Dit doen we door de verkeersveiligheidscampagne ‘MONO – Ongestoord Onderweg’ uit te dragen in Groningen. Hoe? door middel van borden langs de weg, reclamespotjes, posters, acties en verkeerseducatielessen.