Remwegdemonstratie op scholen en in dorpen

De meeste mensen hebben moeite met het inschatten van de remweg van een naderend voertuig.

Te hard rijden in woonwijken is een groot probleem in de provincie Groningen. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen. In opdracht van Verkeerswijzer Groningen laten Veilig Verkeer Nederland en Stichting Bevordering Verkeersseducatie met een remwegdemonstratie zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. De instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur.
Deze periode vinden ruim 20 remwegdemonstraties op scholen plaats.  Daarnaast wordt in sommige wijken ook een actie georganiseerd. Op deze manier wordt duidelijk dat te hard rijden in een woonwijk levensgevaarlijk is. Wilt u meer weten over de remwegactie? Klik hier voor meer informatie.

De remwegacties zijn een aanvulling op de landelijke campagne 'hou je aan de snelheidslimiet' die dit voorjaar loopt. Deze campagne beoogt het aantal automobilisten dat harder rijdt dan de toegestane maximum snelheid te verminderen. Posters zijn op veel plaatsen langs de weg te zien.