Scooters en brommers gecontroleerd in Groningen

De politie heeft afgelopen donderdag in Groningen een scootercontrole gehouden. Er zijn die dag 79 brom- en snorfietsen gecontroleerd.

Er zijn in totaal 53 overtredingen geconstateerd. 34 daarvan waren voor een overschrijding van de constructiesnelheid. Voor alle gevallen is een WOK-melding opgemaakt. Dat betekent dat de bestuurder de brommer moet laten keuren voordat hij er weer op mag rijden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Verder zijn zeven bestuurders bekeurd voor rijden zonder rijbewijs, drie voor niet handsfree bellen, drie voor door rood rijden en drie voor het inrijden van een weg waar dat niet was toegestaan. Daarnaast zijn er nog twee bestuurders bekeurd omdat zij niet juist verzekerd waren.

Scootervrienden

De politie controleert deze maand extra op scooter- en brommerrijders. Tegelijkertijd voert Verkeerswijzer Groningen samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe de voorlichtingscampagne Scootervrienden. Hiermee willen ze jonge brommer- en scooterrijders tips geven om veilig op pad te gaan. De tips zijn te vinden op de website www.scootervrienden.nl en te lezen in een speciale Scooterguide. Deze flyer deelt de politie ook uit bij controles. Bekijk de campagnepagina voor meer informatie over Scootervrienden.

Win een avondje karten!

Via Instagram maken jonge scooter- en brommerrijders bovendien kans op een avondje karten met drie vrienden. Dat kan heel makkelijk door op www.instagram.com/scootervrienden een mooie foto of selfie te plaatsen en te delen met de hashtag #scootervrienden. Wie extra goed op de foto wil, moet op donderdag 8 september in Groningen komen. Daar is dan een professionele fotograaf actief die scooterrijders fotografeert en meteen op Instagram zet. Scooterrijders krijgen dan ook de Scooterguide en een handige gadget cadeau.