Snelheidscampagne van start: hou je aan de limiet

Op 18 mei gaat in onze provincie de snelheidscampagne van start. We doen het allemaal wel eens; te hard rijden. Maar zelfs een paar kilometer te snel is gevaarlijker dan je denkt. Als je te hard rijdt, wordt de kans een ongeval met letsel of een dodelijke afloop aanzienlijk vergroot.

Dat heeft alles te maken met de remweg, die langer wordt wanneer je harder rijdt. Rij je 30, dan sta je na ongeveer 12 meter stil. Omdat de reactietijd ongeveer een seconde duurt, heb je die 12 meter bij 50 kilometer per uur al afgelegd voordat je überhaupt op de rem trapt. 

Dus was je met 30 op tijd gestopt voor een overstekend kind, dan moest je met 50 nog beginnen met remmen. Daarbij kan de klap ook een stuk harder aankomen bij een hogere snelheid. Het kan dus letterlijk een zaak van leven of dood zijn.

Daarom voeren wij in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in mei en juni de snelheidscampagne. Landelijk is hij op 3 mei begonnen, in Groningen is hij vanaf 18 mei te zien. Je kunt borden langs de weg verwachten, en uitingen op social media. 

Wil je meer weten over de snelheidscampagne? Kijk dan op onze campagnepagina of op komveiligthuis.nl