start ontwikkeling P+r Haren een feit

Op donderdag 12 maart openden Mariska Sloot, wethouder van de gemeente Haren, en gedeputeerde Henk Brink, namens Regio Groningen-Assen, de uitbreiding van het P+R- terrein Haren. Met deze officiële opening gaven zij ook het startsein voor de verdere ontwikkeling van P+R Haren. Deze P+R is één van de vijf P+R-terreinen rond de stad Groningen. Het is een belangrijk knooppunt voor de regionale bereikbaarheid en die van de stad in het bijzonder. 

Nu de parkeerplekken zijn aangelegd kan de P+R verder ontwikkeld worden, zodat het werk klaar is als de werkzaamheden aan de Ring Zuid beginnen. Mensen die in de stad werken of de stad bezoeken, kunnen dan eenvoudig en snel zonder auto de stad bereiken.

Extra fietsvoorzieningen

Steeds meer automobilisten en fietsers gebruiken P+R Haren. Het terrein staat op werkdagen vol. Ook in het weekend parkeren mensen er. Daarnaast gebruiken steeds meer fietsers het P+R-terrein om vanaf daar verder te reizen met de bus. Daarom komen er extra fietsvoorzieningen, zoals rekken, kluizen en OV-fietsen. Er komt aan de zuidzijde ook een nieuw fietspad, zodat fietsers niet meer tussen de auto’s over de parkeerplaats hoeven te fietsen. Verder wordt er ledverlichting met sensoren aangelegd en nieuwe beplanting.

Samenwerken aan bereikbaarheid

Bij de ontwikkelingen op en rondom P+R Haren zijn veel partijen betrokken: gemeente Haren en Groningen, provincies Groningen en Drenthe, Regio Groningen-Assen, Rijkswaterstaat, OV-Bureau Groningen-Drenthe, Groningen Bereikbaar en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze partijen werken samen aan de bereikbaarheid van de stad Groningen en proberen tegelijkertijd de noordelijke economie  te versterken. Henk Brink: “Hartstikke goed dat er per direct 250 extra parkeerplaatsen zijn. Dat is ook hard nodig, want elke dag staat deze P+R vol. P+R Haren is straks klaar voordat de grote werkzaamheden aan de Ring Zuid beginnen.”

Kijk voor meer informatie op www.groningenbereikbaar.nl (opent in nieuw venster).