O.b.s De Nijenoert

Verkeersweek o.b.s. De Nijenoert staat bol van activiteiten

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni staat o.b.s. De Nijenoert in Leek helemaal in het teken van verkeer. De school organiseert dan een speciale verkeersweek voor alle leerlingen. Ze doen dat onder andere in samenwerking met de politie, gemeente Leek en kinderdagverblijf SKSG Liekelei. Het doel van de verkeersweek is om kinderen (en hun ouders) te stimuleren om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer.

Voor de start van de verkeersweek op dinsdag 6 juni worden alle leerlingen, en hun ouders, uitgedaagd om lopend of op de fiets naar school te komen. Daar worden ze op bijzondere wijze onthaald. Die dag voert Stichting Bevordering Verkeerseducatie een remwegdemonstratie uit in de buurt van de school. De dagen daarna zijn de leerlingen ook actief bezig met verkeer. Zo komt de verkeerspolitie op school, is er voorlichting over de dode hoek en smartphone-vrij-fietsen. Ook zijn er kleur- en ontwerpwedstrijden en gaan leerlingen samen met Veilig Verkeer Nederland met een lasergun de snelheid van het verkeer rondom de school meten. Voor de allerkleinsten is er een speciaal JONGleren-educatiepakket.

Ouderavond
De verkeersweek is niet alleen bedoeld voor leerlingen. Ook ouders worden betrokken. Ze worden uitgenodigd om op woensdag 7 juni aanwezig te zijn bij een speciale ouderavond over verkeer. Een programmaleider van het educatieve verkeersprogramma JONGleren legt dan uit hoe ouders hun kind op een veilige manier aan het verkeer kunnen laten deelnemen. Tot slot neemt de verkeerspolitie Noord-Nederland de ouders mee in het verkeer onderweg van en naar De Nijenoertschool en vertellen ze over hun eigen ervaringen. De ouderavond wordt georganiseerd in samenwerking met SKSG Liekelei dat in dezelfde week ook allerhande activiteiten organiseert over verkeer.

Vele handen maken licht werk

De verkeersweek is mogelijk dankzij de inzet van ouders van de Oudervereniging en Medezeggenschapsraad, de politie eenheid Noord-Nederland, educatieaanbod van Verkeerswijzer Groningen, Veilig Verkeer Nederland, Traffic Skills, Stichting Bevordering Verkeerseducatie, Gemeente Leek, Ambulancezorg Groningen, Stichting BuitengewoonZijn.Nu, Senza Communicatie en de HR Groep Leek.