Nieuwsarchief van oktober 2019

Beijumkorf verkeersveilige school

Basisschool OBS De Beijumkorf in Groningen is officieel benoemd tot verkeersveilige school. Dat betekent dat de kinderen van de school speciale verkeerslessen krijgen en deze ook oefenen in de praktijk.

Lees meer

Fiets jezelf gelukkig en gezond!

Vind je je gezondheid en geluk belangrijk? Stap dan eens lekker op de fiets! Onderzoeken tonen aan dat fietsen gezond is én dat het zorgt voor een gelukkig gevoel.

Lees meer

Lees meer

Significante stijging aantal snelwegongevallen

In de periode 2013-2018 is het aantal snelwegongevallen in ons land toegenomen van 17 duizend naar 38 duizend. In dezelfde periode is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op snelwegen gestegen van 63 naar 81.

Lees meer

Lees meer

Speed-pedelec op de weg of het fietspad?

De speed-pedelec mag nu op acht provinciale fietspaden buiten de bebouwde kom ook op het fietspad rijden. Dat is op die plekken veiliger voor deze snelle fietsers en voor het overige verkeer.

Lees meer

Lees meer

Duizenden Groningers en Drenten extra op de fiets!

Een paar duizend Groningers en Drenten extra die de fiets pakken. Dat was het doel van het eerste fietscongres dat het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen op donderdagmiddag 19 september in Roden organiseerde.

Lees meer

Fietstsimuleringsproject HiBike gestart

Basisschoolleerlingen in Marum en Vriescheloo gaan een maand lang aan de slag met het fietsspel HiBike. HiBike is een initiatief van de provincie Groningen en Huis voor de Sport Groningen om kinderen en ouders op een leuke manier in beweging te laten komen.

Lees meer
Lees meer

Lees meer